查看: 5764|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 哪個劇本最吸引

君子傳奇: http://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn=17123&sn=7764&author=pig20021108

天山洗劍錄: http://wiki2.gamer.com.tw/wiki.php?n=24976:%E5%A4%A9%E5%B1%B1%E6%B4%97%E5%8A%8D%E9%8C%84&ss=24976

劍無名: http://forum.gamer.com.tw/C.php?page=1&bsn=17123&snA=1471
單選投票, 共有 13 人參與投票
15.38% (2)
15.38% (2)
61.54% (8)
7.69% (1)
您所在的用戶組沒有投票權限
回復

是但投左個君子
回復

好似唔止得4個劇本咁少...
ANYWAY,鳳凰誓個個有冇LINK?
暫時來睇,3個劇本都各有特色,但係就唔係幾岩我...
君子傳奇:主角係一個大好青年,忽然之間有一個名門身份,跟住做夾心餅...
如果一開始係一個市井小混混,之後就棄暗投明可能會岩我D~
天山洗劍錄:主角俾人追殺,跟住因為天性善良俾高人救番,但係失左憶...
最憎呢種CCTVB既師奶劇橋段,又失憶,又昏迷咁...
劍無名:主角番歸,冚家瓜哂,細佬幸存,之後細佬都唔見埋,單拖搵人報仇(係咁上下...)
太悲慘,完~
BTW,求其他劇本詳細內容,俾LINK,THX~
回復

回復

好似唔止得4個劇本咁少...
ANYWAY,鳳凰誓個個有冇LINK?
暫時來睇,3個劇本都各有特色,但係就唔係幾岩我...
...
~蛇仔~ 發表於 28-12-2011 13:44

Game入邊的新手說明有另外兩個未開放劇本

燕飛瀾珊:俾大戶人家收養,被排斥,揾父母,Then捲入風波

血心:文武皆廢,小聰明,愛$(韋小宝型),無lala變高手,有改朝換代能力
回復

Game入邊的新手說明有另外兩個未開放劇本

燕飛瀾珊:俾大戶人家收養,被排斥,揾父母,Then捲入風波

血 ...
令狐傲龍 發表於 28-12-2011 19:27

血心呢個擺到明係韋小寶既寫照,係差在巴結皇上同埋陳近南呢類角色...
燕飛瀾珊就係孤兒型,不過係淒慘孤兒型,俾大戶人家排斥...
唔知有冇個係幸運孤兒型?即係收養佢個家人對佢好好等等...
回復

血心呢個擺到明係韋小寶既寫照,係差在巴結皇上同埋陳近南呢類角色...
燕飛瀾珊就係孤兒型,不過係淒慘孤兒 ...
~蛇仔~ 發表於 29-12-2011 04:57

蛇仔要求好高wor@@
之後剩番2,3個劇本
恐怕...
回復

蛇仔要求好高wor@@
之後剩番2,3個劇本
恐怕...
令狐傲龍 發表於 29-12-2011 20:23

我有信心!!
一定有個岩我心水既~
回復

我有信心!!
一定有個岩我心水既~
~蛇仔~ 發表於 30-12-2011 08:23

一係有D好似 由未來返返過去個D咁?
回復

一係有D好似 由未來返返過去個D咁?
cyusk00 發表於 8-1-2012 01:05

回到三國?!
回復