打印 上一主題 下一主題
收起左側

大家覺得涼宮邊方面吸引你睇?

回復 17# yeehongpaul

我都對我所講侮辱性字眼,講聲sorry <(_ _)>
另外我清楚解釋番點解之前點解咁講同埋加小小觀點
1,銷量le d野真係好易虛報,之前blood事件己經係一個例子(可自行揾番d資料),tv都虛報何況雜志?
2,如果真係全球銷量第一,只不過係除左日台之外的地方,都有涼宮賣,你可吾可以舉出其他除左日台之外的地方有賣嘅輕小?
3,你個幅圖話係全球銷量第一,請問你清吾清楚知道有咩國家,同埋點計算銷量?
4,我從來都冇侮辱任何作品,由此至終我都係話涼宮世界觀無聊,冇講過劇情垃圾,不可理愈等等的字眼,一部好嘅輕小/動漫要咩幾大要素,相信你我都好清楚
5,你對部作品嘅評價只有角色萌,思考型,吐糟觀點,會吾會太少,所以我先講你連自己都數吾出
6,講純水將吾同萌類放一齊而出角式,係因為作者真係將天然呆,無口等等嘅萌要素放係一齊,所以人物特點真係十分不足
7,涼宮出於2003年7月6日,屬於前期嘅輕小,對當時嘅人泥講比較新鮮,但宜加2011年,有吾少輕小面世,一定有吾少輕小幾大要素都好過凉宮

最後推介番幾部好嘅輕小作品:
緋彈的亞莉亞-世界觀人物特點&背景特別,劇情豐富,有刺激感
笨蛋測驗召喚獸-世界觀都算係無聊,但係劇情內容,人物要素都特別,有暗喻,超多笑位黎田補不足
迷茫管家與膽怯的我-世界觀算係接近真實世界,人物特點多,角色背景都比較特別
c3魔方少女-世界觀係神幻方面,作者描寫任何shot位都比較只細
零之使魔-世界觀都係神幻方面,但屬於愛情+冒險類,有時d位會感人&浪漫

回復 20# 菜蘭嘆世界

版主自重- -
回復

我要睇漫畫先G佢up也..仲有,科學超電磁砲都好睇過佢啦
回復

我要睇漫畫先G佢up也..仲有,科學超電磁砲都好睇過佢啦
s20081121 發表於 3-9-2011 17:37

科學超電磁砲5睇魔禁真係5g想講咩- -
回復

回復 23# 深紅血淚

魔禁一開始唔明好正常姐,但你睇落啲就唔會,科學超電磁砲做得咁出色你都唔睇
回復

回復  深紅血淚

魔禁一開始唔明好正常姐,但你睇落啲就唔會,科學超電磁砲做得咁出色你都唔睇 ...
s20081121 發表於 3-9-2011 18:18

你誤會左我意思^^"
我意思係如果一開始睇科學超電磁砲,而5係睇魔禁嘅話,係5知科砲講咩
我宜加睇緊新約,繼續開戰中,都5知要打幾耐....
回復

科學超電磁砲5睇魔禁真係5g想講咩- -
深紅血淚 發表於 3-9-2011 18:09

我冇睇魔禁= =
只睇左科學..
覺得好睇wo-.-
回復

我冇睇魔禁= =
只睇左科學..
覺得好睇wo-.-
☆leunghotung★ 發表於 3-9-2011 18:41

你明講咩@@?
回復

你明講咩@@?
深紅血淚 發表於 3-9-2011 18:42

你指邊到-.-?
回復

你指邊到-.-?
☆leunghotung★ 發表於 3-9-2011 18:43

你5睇魔禁,明科學講咩?
回復

你5睇魔禁,明科學講咩?
深紅血淚 發表於 3-9-2011 18:44

科學都唔係話d複雜野-.-
都係日常生活...做風紀做既野ja....
回復