查看: 31059|回復: 56
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 新活動 希望大家一齊參與~~(4/5 更新)

得到各方面既意見 規則有所變動(大家可用神毛 符)
****誠意要請2個團進行試玩 有興趣請在此留言 日期 時間未定 待有團參加先定****

前言: 大家好! 我係一手小雙~~ 冇見大家一排 大家好似想放棄曙光~~~ (其實我暗中有on過 你地5知者)
我自己可能會係4月尾回歸 i will be back(好似未來戰士咁)

目的: 今次我認為我要出下聲 如果5係曙光會好快沒落 希望大家搞多d集體活動 以免成日掛機 失去遊戲既樂趣
建議: 我首先就提出下新既活動la~~ 希望大家可以一齊玩下

名: 暗殺團長
地點: 天女塔1/f
介紹: 由2個不同既團玩,分做攻 守兩方,先說明大家邊個係團長,由攻
守既開始地點出發(下面有圖 藍圈是攻方開始 黃圈是守方),去殺敵人既團長,邊個團既團長死左就輸(所以建議由高lv既做 而且要搵d人護住團長 否則就算80lv團長都比人圍死)

遊戲仲可以一次過用5同ser舉行 進行淘汰 勝利既一方晉級 以奪取冠軍
日期: 建議1個月2~3次 5洗好似團戰咁 個個去升lv 冇人去玩
特色: 大家可以一展所長,用盡方法暗殺敵方既團長;大家可以途中設伏,阻止敵人既攻擊 呢個game要運用智力與技巧,先可以成功
規則:

1. 玩家不可使用任何點野 飛行法寶 同心... (不過神毛 符除外) 及寵物 (可以令呢隻game更講技巧)
2. 玩家不可使用金蟬 (否則一下就去到人地度)
3. 玩家死後不可重生 (可以用ec幫手復活 增加遊戲既趣味)
4. 玩家不可離開天女塔1/f (否則幾個鐘都打5完)

參加人數: 不限 但只可同團人參加(要睇下大家團既號召力la)
玩家必須遵守以上規則,否則遊戲欠缺公平 (遊戲旨在友誼第一 勝負第二)

**遊戲仍在初步建議中 有咩意見請大家發表
***希望會有高lv既人士帶起呢類既活動 增加團友間既友誼
又可有團與團之間既交流 咁曙光先更好玩

評分

參與人數 1樂點 +30 收起 理由
百日祈禱﹏。 + 30 不錯的建議, gd idea

查看全部評分

回復

呢個建議係唔錯, 但係己經有好多PK活動, 玩家會唔會覺得悶呢? [[yoyo_120]]
回復 支持 反對

3. 玩家死後不可重生 (可以用ec幫手復活 增加遊戲既趣味)

復活野用唔用得?
回復 支持 反對

gd呀  gd爆  

1個月2/3次小左d  重有  不如死左可以入番啦  唔係好難玩

我會叫狼玩下   睇下點先
回復 支持 反對

各位好似重未死心咁= =
回復 支持 反對

我要做監督XD[[bao_50]] [[bao_50]]
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

小楓新戰咩名?.?[[yoyo_029]]
回復 支持 反對

個個都係咁掛

來來去去都係得小貓3 4隻