打印 上一主題 下一主題
收起左側

喪屍計畫(喪屍小說)出左第6話更新

第3話(突圍)

上回講到風仔同Adam,決定返學校...門口有10多隻喪屍想食佢地...
風:頂!!!幾時彈左10幾隻出黎
Adam:.....點好..10幾隻..唔易打
風:e+都冇得走同佢死過
呢個時候風仔係袋到拿左佢把手槍出黎
Adam: @@你幾時有把槍係到??
風:係架警車到拿ge
Adam:得啦..冇死lo你有槍..你搞點個10幾隻佢啦
風:唔得!!!!得18粒彈- -
Adam:18粒!!!呢到得13,4隻姐...
風:你當我神槍手咩..下下爆到頭
Adam:無計.....上呀..
風仔同Adam就衝上去同喪屍死過..Adam用牛肉刀手起刀落...3,2下斬死左幾隻...風仔對喪屍開左幾槍數隻喪屍隨後倒地...風仔對自已ge射擊能力感到奇怪......
係呢個時候喪屍見風仔唔郁就開始行去佢到...Adam見到
Adam:風仔!!!!你做咩呀..睇住呀
風仔聽到就望一望..諗都唔諗就開槍..就連描都冇描..幾隻喪屍又爆頭死左...
Adam:你又話自己唔係神槍手- -..你e+下下爆頭wo>.<
風:我都唔知.....
風仔見手槍冇咩子彈就收埋佢..拿起日本刀向喪屍衝
過左一陣....
風:打極都打唔完
Adam:..明明得個10幾隻..點解會.......
風:唔通係d槍聲....引佢地來....
Adam:唔係掛....
風:小..唔理啦搵條路走啦!!!!
Adam:點搵呀..
風:殺點路出來lo
Adam:kk
2人向同一個方向衝但係體力上頂唔到開始比d喪屍逼近
突然數下槍聲之後d喪屍慢慢倒下....有2個人影出現
風:你地係-.-??
??:我係健仔
??:我係呀榮
Adam:唔該你地呀..救左我地....
風:係wo@@..你地e+去邊
健:冇呀...我地都諗緊
Adam:我地返學校wo...你地去唔去...
榮:......都好..係碼有地方休息下...+想我地d子彈用曬
風:好我地出發

求生小隊
風仔(射擊能力異常高)
武器
手槍子彈3粒
日本刀

Adam(未知)
武器
牛肉刀

健仔(未知)
武器
AK47子彈*30

阿榮(未知)
武器
AK47子彈*20

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

講明先.....唔好太多人..我只可+多5人到.....
SOR ORZ= =
回復 支持 反對

受唔受女仔a_a

名:欣-v-
其他野你任作- -
回復 支持 反對

回復 #15 ★小玉★ 的帖子

咩性格- -唔講好難作
回復 支持 反對

ya 有份上鏡A_A
回復 支持 反對

可唔可以加埋我- -??好果加得既就好啦...
名:昇仔
武器:散彈,銀雞,手榴彈,閃光彈(姐係盲彈)- -!!
性格:平靜
希望可以加到我^^

回復 支持 反對

加埋我  
宗   ( 特工 (有好多私藏武器 )有私人屋園 屋園有電牆及石屎保護 而地下室入面有好多私藏武器 火箭炮 步槍 等等咩都有  而且彈都唔錯多  可惜的是 屋內的圍牆被破  入面有好多喪屍  要突圍入地下室食武器)
當開跑車z350  去搵野食  點知見到你地比喪屍圍
之後 用火箭炮殺左十幾隻喪屍  之後用重型機槍掃射

性格:非常冷酷  不多出聲的人   
而且非常靚仔  xd

回復 支持 反對

加埋我plz
名:KC817,簡:KC(一個機器人,射擊能力超高,懂說話)

武器:MP5+榴彈砲 x2 and 紅外線<-95%爆頭,C4(在主體入面,注:自爆用)
性格:見人就殺(shot左),要+電and維修= =(注:8 hour要+一次電)
還有,在看見你們時,只有1min電.
P.S做了900個,因為安全問題,而且,為了保護組織,有100個來了HK,98自爆左:lol= =
+電方法:
用太陽能,but損壞了,維修後可以用:lol

安全問題:
喪屍,喪屍和自己做的病毒

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對