樂古Nakuz

標題: 香港人GGC所作所為 [打印本頁]

作者: 小求    時間: 21-9-2008 12:48
標題: 香港人GGC所作所為
唉..
我都算係GGC既老玩家..我諗都玩左1~2年..去GGC既原因真係頂唔順KYO2 D傻仔..又走場,又MH,又嘴炮咁~
一轉左去GGC,覺得真係好正..又冇人走場..同D台灣玩家相處得好好..識左好多FD..成日約人地打團戰咁
點知玩左一年..開始多左香港人..咁都冇乜所謂..一齊玩囉..
冇品行為真係數唔晒..講粗口,走場,嘴炮,汁雙豬肉等不計其數..比人殺馬就鬧人..講香港粗口..
講真..自己隻馬控唔好搞到死左,仲要鬧人,我覺得就算鬧都醒少少..用返書面語鬧啦..人地台灣人鬼睇得明咩
GGC而家好就好在開左香港區..可以比班冇品既香港玩家入去玩..我平時玩開12.1C..諗住入去睇下D人D水準去到邊
點知..我玩上杉出法裝又比人話我唔識玩,我出爆彈殺人就話我蝕錢..唉..香港人..檢討下自己啦..正係識話人地台狗..你地成日走場成日做埋晒D無品野唔係狗咩..有口話人冇口話自己

作者: 我係比賽人    時間: 21-9-2008 15:27
標題: 回復 樓主 的帖子
你係咪覺得所有香港人去GGC玩既都係無品?
作者: hkopenc045507    時間: 21-9-2008 16:04
查實 競技01都比我地入侵左=_=
d台灣人全部去晒vip03
作者: 小求    時間: 21-9-2008 17:24
原帖由 我係比賽人 於 21-9-2008 15:27 發表

台灣人無論有品程度,心智等都比香港人好..
香港人可能技術係好過台灣人..但係講到有冇品呢?
一比人殺,走場..跟住D台灣人0係出面話個香港人跳..個香港人就會講粗口好似上面張圖咁..
你明唔明?我唔係話所有香港人都冇品..我只係想香港人0係話人地之前..諗下自己有冇做錯野先姐..
作者: 戰§神    時間: 21-9-2008 21:56
依加香港人就係咁樣....
ggc d人同vlan差唔多
作者: 小Fung豐    時間: 22-9-2008 00:01
最緊要香港人玩ggc 真系串到冇朋友=]
玩稻姬 膠裝 殺得最多人都要比人串=]o哂咀 又要吾敢串
我地d fd 話吾好再串佢 廢事走場
你地話 我8月份 加入ggc 個時d 玩家 幾有品
而家 嘩 玩10 場 10場都有幾個串人
作者: 三毛俠    時間: 22-9-2008 12:21
原帖由 我係比賽人 於 21-9-2008 15:27 發表

講真果句   
只好說你幫香港玩家他們只會走埸重多
信不信你諗下吧 台灣人比香港人好10倍多
他們合作 不會罵人 不會走埸
香港人只會罵人 串人 話人廢
唔夠打只識走埸= = 同香港玩家玩得多了''[[bao_29]]
作者: ~!卡卡西!~    時間: 22-9-2008 19:11
其實會唔會係關歷史事呢?台灣比日本統治過...
可能就係咁.....不過其實有d香港人都幾有品,不過真係好小,幾日先會見到一個有品既玩家
作者: 溺愛*小豆    時間: 22-9-2008 20:34
香港人係輸唔起,一死幾次就走場,
,係,台灣人都會,但係唔會串住你黎走,
香港某d人,係咁串人又唔夠人勁.俾人殺就走,香港人既eq都不及台灣元家
作者: 三毛俠    時間: 23-9-2008 11:30
= =香港人係一開始波死就會走埸lo''
作者: §膠浩§    時間: 26-9-2008 23:44
你同台灣人玩吧 -_-
台灣既魔獸好少罵戰
而且好多都有品

你係ggc到見到香港人十個有九個係爆粗
作者: 『帥乂明』    時間: 27-9-2008 01:24
[[bao_27]] 做乜回post既都好似唔當自己係香港人咁
作者: hkopenc045507    時間: 27-9-2008 15:44
我地係香港人 但我地無眼睇果d串咀又like爆粗既香港玩家..
講真 台灣人的確有品多過香港...罵戰粗口真係好少
真係要向佢地借鑒
作者: fishball520    時間: 28-9-2008 18:28
唉~本來GGC好地地,就係比班冇品HK人搞成咁
作者: 三毛俠    時間: 30-9-2008 13:55
台灣人唔會為左d小事嘈
香港人玩魔獸好似玩到死老豆咁= =''
死馬就係到XYZ之後又賣裝走埸
唔係就玩馬 
唔夠人串就係到玩SAVE 極多ON DOG''
所以玩魔獸既香港人自己諗下
作者: §膠浩§    時間: 1-10-2008 14:16
原帖由 hkopenc045507 於 27/9/2008 15:44 發表
我地係香港人 但我地無眼睇果d串咀又like爆粗既香港玩家..
講真 台灣人的確有品多過香港...罵戰粗口真係好少
真係要向佢地借鑒

香港的粗口那麼多元化 -.-

我係ggc同幾個台灣人一齊玩
佢地真係好有品
唔會走場
少罵戰
唔殺馬
唔搶野

我地香港係值得檢討
作者: 路人囧    時間: 2-10-2008 20:55
唔止香港...連澳門都係咁...戈時我個fd玩本多出龍息比人話*** 囧....我想話人地出乜裝都唔關你事... 同埋vlan事件....睇得出好多人都係無理取鬧  人地免費開黎比你玩,唔玩/玩唔到就算na...但係d人唔理三7廿一就係咁爆粗 好似人地開個平台黎比你玩係應份咁樣...都無理人感受

作者: 池少~    時間: 2-10-2008 22:24
我最唔明就係殺馬比人話無品
仲要理直氣壯咁走場 香港人 收得p
作者: 殺手觸    時間: 4-10-2008 16:40
台灣人好難頂嫁.我同我班fd轉過去ggc玩都頂唔順台灣d狗人
作者: DANNYHIN    時間: 4-10-2008 21:01
其實香港人講粗口係必然-.-,咁好既文化

同台灣人講,佢地可能唔明,但係可以宣傳我地既文化比佢地認識

正如台灣人比我地串,佢都會用番台灣粗口-.-

香港人無品係多...大部份都係,但係唔可以講到全香港都係咁

我咁樣講都係唔想你地再講d香港人無品,又狗,

因為台灣人or澳門人無品唔係小,只係你唔發覺..

作者: DANNYHIN    時間: 4-10-2008 21:03
-.-此貼變廢,無意發多此貼

作者: StarPrince    時間: 5-10-2008 13:27
這只是一少部份香港人姐= =
同樣有台人是會跳的...
我地可以做既只有做好自己本份
盡量唔好走場
守好規則
作者: NaiL電    時間: 7-10-2008 23:34
自從Vlan幾個月前出現問題之後 就有大量《港仔》去左GGC玩
作者: 我係比賽人    時間: 9-10-2008 18:07
VLAN令黎衰,無得講啦[[yoyo_196]]
作者: MoonFlyer    時間: 10-10-2008 16:58
原帖由 DANNYHIN 於 4-10-2008 21:01 發表
其實香港人講粗口係必然-.-,咁好既文化

同台灣人講,佢地可能唔明,但係可以宣傳我地既文化比佢地認識

正如台灣人比我地串,佢都會用番台灣粗口-.-

香港人無品係多...大部份都係,但係唔可以講到全香港都係咁
...

講得好!!

咁鍾意台人 點解唔做台灣人??
全香港人都玩依隻game?? 全香港人都講粗口??
咁夠彊叫香港人(過濾by星星王子)?
唔同地區既人  人品會差別超大???
你地話見到好多香港人冇品... 你地依d 香港玩家入黎左依個post 就係好有品??? 冇入黎果d 就要全部鬧晒???
唔好咁天真   你做好自己就得 唔洗理冇品既人
我都知香港 玩電腦遊戲既人 好多都好自私冇品
但唔代表 你可以 因為咁鬧香港囉..

作者: ′||..YinG×°    時間: 10-10-2008 19:41
原帖由 MoonFlyer 於 10-10-2008 16:58 發表

講得好!!

咁夠彊叫香港人收皮?
你地話見到好多香港人冇品... 你地依d 香港玩家入黎左依個post 就 ...

一部份o者 ,,

去GGC玩好過去網吧玩架喇 ,,
果度d新手仲難頂 ,, 大聲叫 ,, 粗口多 ,, 串咩都齊 ,,
      最慘就係扮勁 ,, 俾人殺從來只會賴同盟唔幫

有次同佢地玩場 ,,  俾人圍就賴AT (AT有罪 ?)
  最後仲要走場 ( 網吧都走 ? )

想佢地改善都無可能 ,, 唯有做好自己本分就足夠
作者: 三毛俠    時間: 10-10-2008 20:22
標題: 回復 26# 的帖子
認同認同- -''真係玩到好無奈
作者: 希望仔    時間: 11-10-2008 23:52
鬼叫香港人生活得好咩
人地台灣個個人都要當兵幾年先得架
心智比香港人成熟係正常
同埋你都係香港人泥架者.......相信有d時候你都係咁..........
不過算啦.台灣都有冇品之人,只係好小+上你未見過者......
作者: 三毛俠    時間: 12-10-2008 15:11
台灣係小好多'''
香港真係走埸大過天呀'''
作者: hkopenc045507    時間: 12-10-2008 22:41
講真
我地一直都無以篇概全
麻煩各位會員唔好再誤會/會錯意
作者: louis9288    時間: 14-10-2008 21:05
認同28樓   香港人真係太過享受   好多野都唔受得
講真過句    我係響vlan唔玩得戈時先無意中發現ggc有香港區 之後咪玩下lo  戈時都好有品架d人    玩到e家  e經再冇野講 開mh既mh 係唔係都屈隊友/對面/殺人就串 死左就話lag又delay/郁唔埋就走場  

雖然係咁  但係可能d人走場有佢地好多特發原因 可能夠鐘/食飯/輕機/彈game 所以唔好人地走一次場就趕絕人......(我甚少有呢d情況出現)
作者: 豹子道=]    時間: 19-10-2008 09:52
= =家下D香港人...真係好無品...而家去到外國...都吾係好敢認自己做香港人...台灣人係有品好多[[onion_65]] [[onion_65]]
作者: ′||..YinG×°    時間: 20-10-2008 16:49
原帖由 豹子道=] 於 19-10-2008 09:52 發表
= =家下D香港人...真係好無品...而家去到外國...都吾係好敢認自己做香港人...台灣人係有品好多[[onion_65]] [[onion_65]]

你咁做就誇張左小小 ,, 無品既人又唔係只在香港有
作者: 狸大    時間: 1-11-2008 00:16
原帖由 豹子道=] 於 19-10-2008 13:52 發表

唔到你唔認@.@
口音睇得出-.-v
中港台既英文口音都有d唔同

一代比一代冇品
依家d細路好串
作者: ∥單純◇    時間: 3-11-2008 13:06
依加啲香港人真係.....
好似琴日玩哥陣咁
對面有個玩信長嘅新手
佢唔係幾識玩
之後佢啲隊友就係咁話佢戇x...爆晒粗咁....
我哥陣真係睇唔過眼...
我諗人人都做過新手架啦-.-
邊有人一玩就係神手...
哩啲嘢都係玩得多有經驗同技巧架姐
何況條友又唔係勁....
作者: tony1989477    時間: 3-11-2008 22:52
依家d香港人 開埋mh tim= = 勁無奈
作者: garrick123    時間: 4-11-2008 11:33
原帖由 MoonFlyer 於 10-10-2008 08:58 發表

講得好!!

咁夠彊叫香港人(過濾by星星王子)?
你地話見到好多香港人冇品... 你地依d 香港玩家入黎 ...

而家係d香港人冇品得黎串∼死左又痾屎唔出賴地硬∼又話delay又話場主機廢∼
最慘係自己又技不如人∼重要死都要話到人地冇聲出先停∼
玩game姐∼唔洗咁緊張既∼發呢個post既原因唔係唱衰香港人∼而係
提醒個d人做好自己∼佢地唔尊重自己..都尊重番香港∼我地身為香港人當然知道唔係個個都係咁∼
但係香港以外既地方會咁好諗到得一部分人係咁咩?佢地會一概而論架!!
唔通你想香港年青人俾人地既印象係冇品.口臭.亂爆粗.??
作者: 曬駱駝@    時間: 8-11-2008 12:50
我而家都玩台灣ser

香港果d 頂佢唔順
作者: kriess    時間: 3-4-2009 00:33
我本人係一個香港玩家(ggc)
但係我唔會"講粗口,走場,嘴炮,汁雙豬肉,識話人地台狗"
因為你講得人地係台狗,
都有台灣人會講我地港狗姐.
打機..只有勁同唔勁
但我希望你唔好把   "港人"同"冇品" 畫上等號!
作者: 魚旦好好味    時間: 9-4-2009 10:41
好曾d人成日話你出錯裝
我想問下有定一定要出咩裝架咩
隻GAME大把玩法
邊度有話定左架
作者: 鬥雞    時間: 10-4-2009 19:34
岩岩我玩果埸先正~有個肥料 對住雨佐未夠10 lv死左勁多次~
咁我咪我好好語氣咁同佢講不如你買魔水啦...
之後佢同我講句關你x事呀!!咁我當然串返佢啦~又話佢肥料果d.....
之後佢話我開埸~出去1on1...講完e句就真係走左埸出左去開埸...
果時仲要54緊~走多一個姐係53~咁都re嫁啦=,=我咪入佢埸打佢打囉....
之後入到去我話玩3分~佢話好....
之後我殺左佢3次之前又係度串wo~~之後又係咁串係咁串=,=

最後串果度~我有影低落黎嫁~但係唔知點放相=,=果度真係好好笑....
條友叫.JAZZ.見到佢記得踢佢呀.....
作者: 疾風終極奧義    時間: 14-4-2009 12:15
好在我玩開台灣區唔會姐-_-"
作者: 【童遙﹏〞    時間: 14-4-2009 17:01
條友好多柒下姐- -
作者: 【靖】    時間: 15-4-2009 13:43
我都係ggc玩過~台灣人係真係有品d~
不過我都見過台灣人走場~..~
作者: 驃騎仔    時間: 16-4-2009 02:52
e+走場文化連帶台灣都有唔少人走場  

搞到玩玩ggc 要去中/高手區玩  比較少人走場

走場既話 影低你相 你慢慢升返lv上黎中/高手區(e+咁多人走場 又成日re 要升返上黎係1件難事 所以去中/高手區 比較有保障
作者: LSM    時間: 20-4-2009 22:49
我真係唔玩得果陣先會走場

無論死幾多次
除非玩死左冇得玩既場之外我唔會走
作者: 狸大    時間: 21-4-2009 00:06

新一代既香港人好多已經變得冇耐性,冇毅力,自卑,冇恆心啦
死幾次就發脾氣,爆晒粗話隊友點點點
比人殺馬汁/爆裝又話人地咩咩咩
又唔諗下自己點解咁抵死比人殺馬汁裝/爆
台灣人唔係冇但少,起碼冇香港人咁多
人地比人殺馬只少唔會用全頻插人,殺得多又唔會亂話人,殺左人又唔會串人
係現實都係啦
點解人地台灣可以做到中台分裂,香港做唔到?
係因為人地台灣人有料

另外同#46搞下gag
咁你玩新板你永遠唔洗走XDDD
佢冇完場呢樣野
大本比人爆左之後只要你係岩岩番生你就可以去殺對面既人同爆對面既野XDDDD
作者: 倉鼠傑~*    時間: 24-4-2009 11:42

用平常心去對待
你要*我祖先?? 去墳場囉z_z

同埋我想帶出一點
成日話香港人好串果d
我玩左咁耐又真係冇乜見過邊個人好串
~.~真係識串既人係半句粗口都唔使用
作者: ret1343w    時間: 24-4-2009 13:15
多謝分享~~~
作者: 12102    時間: 24-4-2009 19:38
見到個名就知佢有問題啦
作者: chichung125    時間: 26-4-2009 19:37
GGC  D people ho 9
作者: 0ohippo0    時間: 5-2-2010 07:02
嗯嗯- - 太多無品西 E+無玩信長.. 玩dota..
作者: 33232178    時間: 5-2-2010 17:13
算啦...成日都係咁..以為自己咩料..
作者: 夜神月.奇拿    時間: 6-2-2010 03:58
想當年的GGC
還在阿峰大出品正值期間...
小分初接觸共沒有走場2字之說
不是說什麼品德...
而是風氣
現在GGC的香港人還停頓在1.23版本
外掛殺很大
腦殘的更多

我也差不多退下信長
需說不是什麼高手神手...
作者: ◎海神》    時間: 6-2-2010 11:16
作者: 65052394    時間: 6-2-2010 12:05
香港人就係咁..文化唔同
作者: 毒霸喜羊羊    時間: 7-2-2010 02:02
其實..咪就係KYO2 D人依為自己好勁..轉黎GGC囉=]
作者: icetony    時間: 13-2-2010 16:05
我上次有一場,我一開波就話$#單中.點知有人同我搶,比佢搶到,知後佢搶完我硬係同佢講話做咩搶,最後佢仲話我死垃圾唔夠搶,真係好鬼9
作者: KWY0062    時間: 20-2-2010 12:35
台灣一樣走場人數都唔小=.=我玩個時  一些台灣人一死左就走場   
一些香港人  我念到差唔多~

我念個個都係 細路來 =.=
作者: 豪餅    時間: 21-2-2010 14:53
所以我轉左玩vlan
作者: 新鮮蘿蔔皮    時間: 8-3-2010 17:00
咪系囉  好狗-.-
作者: patyiu8987    時間: 2-4-2010 14:58
thanks for sharing
作者: 不可思意=]    時間: 8-4-2010 15:54
分隊隊長
感覺好強的說=3=
有時香港人系咁
講粗口咪由得佢

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comvncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2